Wednesday, July 1, 2009

Hiina vol 10

Viimane päev...

Suveniirid on enamvähem ostetud ja vaatamisväärsused läbi kapatud... Veel nipet näpet ja siis ongi kodu... Mingit koduigatsust pole küll olnud mahti tekkida. Paar korda sai õelusest ilm.ee'd vaadatud, aga nohh... teil olid ka suht kobedad ilmad:)

Hiina vanakraamiturg oli taaskord tõeline elamus. Kordades suurem kui Kurtna (kes on käinud, kujutab ette küll) puhas ja tõeliselt värvi- ja asjadekirev. Mida kõike seal ei müüdud - kujukesi, kelli, riideid, ehteid, mänguasju, raamatuid, igast sovjetiaegset kama ja isegi põllukive, mille eesmärki meie oma mõistusega ei suutnud igatahes välja mõelda:)

Kuna viimane päev üllatas meid erakordselt palava ilmaga, siis lõõtsutasime ennast lõpuks jahedasse taksosse ja palusime ennast viia Pekingi kaabeltelevisiooni maja vaatama. Taaskordne kaasaegne arhitektuuriime, mis gravitatsiooni ja kõiki loogikaseadusi eirates üle linna kõrgub. Idee poolest siis on see suur maja, mis näeb välja nagu oleks 2 number 7't otsapidi kokku pandud ja niivisi auguga ja kõveralt ta püsti seisabki. Absurd! aga väga lahe :)

Kuna eelnevate päevade jooksul ei olnud me kusagilt leidnud kohta, kust saata teele postkaarte, siis otsustasime selle misiooni ikkagi ellu viia. Heiki ja Kristiina olid ju veel teinud spetsiaalsed postkaardid koos Summer Palace vatamisväärsustega ja oma näopiltidega, tõeliselt väärtuslik kraam... :) Aga postkontori leidmine osutus väljakutseks, millega me hakkama ei suutnud saada. iile täpiks kujunes ka taksoga detour teise linna otsa mingit ulmelist postkontorit otsides, mille me küll leidsime, aga mis oli just 10 minutit tagasi kinni pandud...

Seega postkaarte kahjuks me ei saatnud... Tahtsime, aga jäime hiinale alla:)
Kuna kohvrite kokkupakkimine võttis mitu tundi aega, siis viimase õhtu pidulikust õhtusöögist ei tulnud ka miskit enam välja. Eelmise õhtu grillipeost oli ka muidugi kõht veel parajalt täis ning nii veetsimegi viimase õhtu jahedas hotellitoas kohalikke kiirnuudleid süües... kusjuures... nii oligi veel kõige toredam...

Elagu Hiina! :)

No comments:

Post a Comment